Minggu, 19 November 2017
FPTI Sulsel Tinjau Fasilitas Panjat Tebing Sinjai

Ketua Komite Olaharaga Nasional Indonesai (KONI) Sinjai, Suhardiman beserta staf, menerima kunjungan  dari  Federasi Panjat Tebing Indonesia (FPTI) Sulawesi Selatan (Sulsel) pada Minggu, (12/11).

Kunjungan dari FPTI sulsel tersebut untuk membicarakan kesiapan dan memastikan  fasilitas dan pelayanan yang disiapkan oleh pengurus cabang FPTI Sinjai  yang sesuai dengan Regulasi FPTI, karena Kabupaten Sinjai salah satu kandidat tuan rumah, dalam pelaksanaan pra pekan olahraga daerah (porda) cabang olahraga panjat tebing.

Utusan Team FPTI Sulsel, H. Ruslan Zulkarnaen, mengatakan sebelum menyetujui Kabupaten Sinjai  menjadi tuan rumah, kami harus meninjau langsung persiapan dan fasilitas yang ada.

“Sebelum Sinjai diapprove menjadi tuan rumah, maka wajib hukumnya untuk ditinjau langsung oleh Pengprov FPTI Sulsel melalui delegate Team”. Ujarnya.

Baca juga  http://Atlit Karate Sinjai Lolos Ke Porda Sulsel 2018

Ketua Pembina Federasi Panjat Tebing Indonesia (FPTI)  Sinjai A. Jefrianto Asapa, mengatakan hal ini adalah salah satu bentuk apresiasi FPTI Sulsel yang menjadikan Sinjai sebagai kandidat tuan rumah praporda dan optimis pemprov akan mengapresiasi hal ini, karena tak lepas dari faktor historis  Sinjai yang memiliki  pengalaman sukses dalam penyelenggaraan pra porda panjat tebing beberapa waktu sebelumnya.

Sementara Ketua KONI Sinjai, Suhardiman,  sangat mendukung upaya pengcab FPTI Sinjai untuk terpilih sebagai tuan rumah Pra Porda. Hal senada juga diungkapkan oleh Sekum FPTI Sinjai A. Rian Arianto, dan  siap  mengakomodir setiap fasilitas dan perlengkapan  kompetisi yang disyaratkan oleh pengurus Provinsi. (L2)

FPTI South Sulawesi Review Climbing Facilities Sinjai

Chairman of the National Sports Committee of Indonesia (KONI) Sinjai, Suhardiman and staff, received a visit from the Indonesian Rock Climbing Federation (FPTI) South Sulawesi (sulsel) on Sunday (12/11).

Visit from FPTI sulsel to discuss the readiness and ensure facilities and services prepared by the board of FPTI Sinjai branch in accordance with FPTI Regulation, because Sinjai District is one of the host candidates, in the implementation of pre-weekend sports area (porda) rock climbing sport.

The delegate of the FPTI team of South Sulawesi, H. Ruslan Zulkarnaen, said that before agreeing to Sinjai Regency to host, we have to review the preparation and facilities.

“Before Sinjai diapprove to host, it is mandatory for direct review by Pengprov FPTI South Sulawesi through delegate Team”. He said.

Also read http: // Karate athletes Sinjai Go to Porda Sulsel 2018

Chairman of the Indonesian Rock Climbing Federation (FPTI) Sinjai A. Jefrianto Asapa, said this is one form of appreciation of FPTI South Sulawesi which makes Sinjai as a candidate of host praporda and optimistic the provincial government will appreciate this, because it can not be separated from the historical factors that have Sinjai successful experience in organizing pre-porda rock climbing some time before.

While Chairman of KONI Sinjai, Suhardiman, strongly supports efforts pengcab FPTI Sinjai to be elected as host of Pre Porda. The same thing was also revealed by the Sekti FPTI Sinjai A. Rian Arianto, and ready to accommodate every competition facility and equipment required by the Provincial Board.

About lela