Sabtu, 17 November 2018
Pelepasan Mahasiswa STAIN Watampone Setelah Magang 2 Bulan

Kepala Bidang Komunikasi dan Informatika Dinas kominfo dan Persandian Kabupaten Sinjai, Supardi S.sos melepas mahasiswa Program Studi Komunikasi dan Penyiaran Islam STAIN Watampone setelah magang selama dua bulan di Radio Suara Bersatu dan Sinjai TV.

Pelepasan yang berlangsung di Aula Diskominfo dan Persandian Sinjai, Rabu (06/12) ini dihadiri oleh Ketua Prodi Studi Komunikasi dan Penyiaran Islam STAIN Watampone Dr. Samsinar. S. Ag., M. Hum
dan dosen Pembimbing Dr. Hermansyah.

Magang ini merupakan rangkaian yang harus ditempuh para mahasiswa tersebut untuk memenuhi mata studi dan meningkatkan keilmuan mereka dalam bidang Komunikasi dan Penyiaran Islam, juga berguna untuk melengkapi basic teori yang telah diterima dikampus STAIN Watampone.

Selama dua bulan selain mereka melakukan praktek lapangan kelapangan, meliput, menulis berita dan editing, mereka juga menghasilkan karya kreatif berupa iklan, kisah inspiratif hingga cerita pendek.

Ketua prodi komunikasi dan penyiaran islam Dr. Samsinar. S. Ag., M. Hum dalam sambutannya merasa kagum dan memberi apresiasi hasil karya yang telah dibuat selama dua bulan.

“Proyek begitu mengagumkan dan ini tidak lepas dari bimbingan teman-teman disini, untuk itu saya sangat mengucapkan terima kasih dan semoga tahun depan mahasiswa kami kembali bisa magang di media milik Pemkab Sinjai ini, ” katanya.

Sementara itu Kabid Komunikasi dan Informatika Dinas kominfo dan Persandian Kabupaten Sinjai, Supardi S.sos menyampaikan terima kasih kepada STAIN Watampone yang memberikan kepercayaan dan mengabdi di Kantor Diskominfo dan Persandian Sinjai.

“Selama kehadiran mahasiswa disini dapat membantu dan menunjang keberhasilan penyiaran di Radio Suara Bersatu dan Sinjai TV,” ungkapnya. (AaN)

Release of  Students STAIN Watampone 2 Month Internship

Head of Communications and Informatics Department of Communications and Informatics Office of Sinjai Regency Supardi S.Sos released students of Communication Studies and Islamic Broadcasting Program STAIN Watampone after two months of internship at Radio Suara Bersatu and Sinjai TV.

The release which took place in Diskominfo Hall and Sinjai Encounter, Wednesday (06/12) was attended by Chairman of Study Program of Communication and Islamic Broadcasting STAIN Watampone Dr. Samsinar. S. Ag., M. Hum
and Supervisor. Hermansyah.

This internship is a series that students must take to meet the eyes of the study and improve their scholarship in the field of Communication and Islamic Broadcasting, is also useful to complement the basic theory that has been accepted campus STAIN Watampone.

For two months in addition to field field practice, covering, news writing and editing, they also produced creative works in the form of advertisements, inspirational stories and short stories.

Chairman of communication and broadcasting program of Islam Dr. Samsinar. S. Ag., M. Hum in his speech was amazed and gave appreciation of the work that had been made for two months.

“The project is so amazing and it can not be separated from the guidance of my friends here, for that I really thank you and hopefully next year our students can return internship in the media belonging to Sinjai regency,” he said.

Meanwhile, Head of Communications and Informatics Department of Communications and Informatics of Sinjai Regency Supardi S.Sos expressed thanks to Watampone STAIN which gives trust and dedication in Office Diskominfo and Persandian Sinjai.

“During the presence of students here can help and support the success of broadcasting on Radio Suara Bersatu and Sinjai TV,” he said.