Rabu, 22 Mei 2019
Seluruh OPD Rampungkan SPJ bulan Juli

Pemerintah Kabupaten Sinjai melalui Badan Pengelola Keuangan dan Aset Daerah (BPKAD) Kabupaten Sinjai, menggelar  Rapat Monitoring dan Evaluasi (Monev) Laporan Pertanggungjawaban yang berlangsung di Ruang Pola Kantor Bupati Sinjai, Jumat (18/8).

Sekertaris Daerah Sinjai, H. Taiyeb A. Mappasere yang memimpin rapat ini mengatakan bahwa berdasarkan laporan yang diterimanya, seluruh OPD telah mengumpulkan Laporan Surat Pertanggungjawaban (SPJ)  untuk bulan Juli sesuai dengan batas waktu yang telah ditentukan.

“Alhamdulillah semua OPD termasuk kecamatan sudah memasukkan SPJ sesuai dengan batas waktu yang tentukan yaitu setiap tanggal 10 bulan berjalan,” jelasnya.

Sekda memberi apresiasi kepada OPD yang telah konsisten dan hal ini merupakan langkah maju dibandingkan dengan tahun-tahun sebelumnya.

Rapat tersebut dihadiri oleh para Asisten, para Kepala OPD, para Kepala Bagian setdakab Sinjai maupun pengelola keuangan di instansi masing-masing. (AaN)

All OPD Completed SPJ in July

Sinjai District Administration through the Regional Finance and Asset Management Board (BPKAD) of Sinjai District, held a Monitoring and Evaluation (Monev) Responsibility Report which took place in the Office Room of the Regent Office of Sinjai on Friday (18/8).

Sinjai Regional Secretary H. Taiyeb A. Mappasere, who chaired the meeting, said that based on the reports received, all OPDs had collected the Report of Letters of Accountability (SPJ) for July within the prescribed time limit.

“Alhamdulillah all OPD including sub-districts have entered the SPJ in accordance with the deadline that is determined every 10th of the month,” he explained.

The Secretary gave appreciation to the consistent OPD and this is a step forward compared to previous years.

The meeting was attended by the Assistants, the Heads of OPD, the Heads of the Sdnai setdakab as well as the financial managers in their respective agencies.